Dilisjus PickNick Hotspots

Leuk voor een dagje uit met de fiets, boot of gezellig om mee te nemen naar het park of ander mooi plekje in Alkmaar.

Keuze genoeg om met je vrienden en onze goed gevulde PickNickmand een relaxed dagje door te brengen.

Krijg je al PickNick kriebels?

Natuurgebied het Bolwerk

Het Bolwerk bestaat uit diverse gedeeltes langs de Singelgracht en de Nieuwlandersingel in de binnenstad. Met mooi weer installeer je je hier met je kleedje en een goed gevulde picknickmand – of nog beter, een koelbox. Relaxen, eten, drinken en genieten van de voorbijgaande bootjes. Een van Alkmaars populaire bezienswaardigheden – de Molen van Piet – kun je bewonderen in het Bolwerk.

Cultureel park Alkmaarderhout

De Alkmaarderhout is het oudste stadspark van Nederland (anno 1607), ook wel bekend als de Alkmaarse Westerhout. Het is inmiddels uitgegroeid tot een cultureel park. In de zomer worden toffe muzikale en culturele evenementen georganiseerd voor jong en oud. Voor de kleinsten vind je hier Stadsboerderij de Hout. Dit is ontstaan uit het ruim honderd jaar oude Hertenkamp en biedt het gehele jaar door verschillende activiteiten.

Victorie park

Gelegen naast de Friesebrug, vind je het park waarvan de naam is ontleend aan het Alkmaars victoriebeeld ‘Victorientje’ – geplaatst in 1873. De laatste maanden is het park weer meer in de kijker gezet, dankzij de opening van restaurant IJkgebouw. Lees hier voor het interview over het IJkgebouw. Dit jaar wordt het Victoriepark nieuw leven ingeblazen dankzij diverse evenementen.

Oude Kwekerij

Een vrij recent ontstaan park – wat steeds meer animo trekt – is de Oude Kwekerij in Alkmaar West. Dit is een park voor en door bewoners. Je kunt er soms een markt bezoeken, theatervoorstellingen bijwonen in het amfitheater en in je eigen tempo en op jouw niveau een bootcamp volgen om al dat eten en drinken – wat toch gebeurt tijdens dat relaxen in al die parken – er weer af te trainen.

Groene Voet

In Daalmeer vind je de Groene Voet. Gekke naam maar wel logisch: dit park heeft namelijk de vorm van een voetzool. Het biedt diverse sportieve mogelijkheden en ook voor de jeugd een skateboardbaan en diverse speelwerktuigen. Speeltuin het Span biedt uren plezier aan de jongste kinderen.

Egmonderhout

Iets minder druk bezocht is het park Egmonderhout, gelegen aan de westelijke buitenrand van Alkmaar. Het heeft een ecologisch en een cultureel gedeelte. Bijzonder is de Blindentuin, speciaal ontwikkeld voor blinde en slechtziende mensen.

Rekerhout

In het noorden van Alkmaar ligt park de Rekerhout. Bij de aanleg van dit park is de aandacht gevestigd op drie verschillende onderdelen. Zo is het middengebied omgeven door waterlopen, voor de natuurbeleving. Daar omheen vind je diverse sport- en recreatiemogelijkheden. Verder is er de kinderboerderij en kruidentuin waar je kunt wandelen (en nog wat kunt leren over kruiden, als je daar zin in hebt).

Dilisjus Fiets en Botenverhuur

Alkmaarse Bootjes Verhuur 

Je huurt al een bootje vanaf € 15,00 per uur, inclusief kussens en brandstof. Een vaarbewijs heb je niet nodig. Na een korte instructie kan je veilig het water op!

Bij de Alkmaarse Bootjes Verhuur is het mogelijk om een grachten boot te huren en door middel van routes Alkmaar eens van de andere kant te bekijken. Alkmaarse Bootjes Verhuur heeft verschillende boten die geschikt zijn voor 2 tot 8 personen.

Website: www.alkmaarsebootjesverhuur.nl


Buiten met Buiter is sinds de zomer van 2015 open in Alkmaar. Bij Buiten met Buiter kun je een boot, motorboot, elektrische boot of SUP board huren.

Je huurt er een boot vanaf €27,- en een SUP board vanaf €10,-!
Website: www.buitenmetbuiter.nl

Fiets Verhuur Alkmaar

Geen fiets mee tijdens je trip in Alkmaar? Geen probleem! Hieronder vind je diverse fietsverhuurders:

Op Centraal Station Alkmaar (waar talloze mooie fietsroutes beginnen) kun je ieen NS-fiets huren.

Wil je een mooie route door Alkmaar, het Land van Leeghwater of richting de kust fietsen? Huur in Alkmaar je fiets bij:

De Kraak – Nieuwstraat 39
HV scooters Alkmaar – Laat 79
RAS Alkmaar – Molenbuurt 21
Fietsservice Alkmaar – Sint Sebastiaanstraat 9
Pesie Rent a bike – Bergerweg 98A